Allianz Lietuva skelbia pirmojo 2024 m. pusmečio rezultatus: augo įmokos, investicinės pajamos, išmokos klientams ir veiklos pelnas

 
Pirmąjį šių metų pusmetį sparčiai augo Allianz Lietuva verslo apimtys. Šis laikotarpis ypač išsiskyrė puikiais investicijų rezultatais.

Naujai sudarytų gyvybės draudimo sutarčių augimas – net 39 proc.

Įmokos iš naujų gyvybės draudimo sutarčių per pirmus 6 šių metų mėnesius siekė 5,1 mln. eurų ir augo 39 proc. (3,7 mln. eur. 2023 I pusm.). Visos gyvybės draudimo įmokos augo taip pat solidžiai, 7,4 proc., bei viršijo 33 mln. eurų (30,8 mln. eurų per 2023 m. tą patį laikotarpį).

Įmokos į Allianz Lietuva valdomus pensijų fondus augo 25 proc. ir viršijo 100 mln. eurų. Per pirmąjį metų pusmetį Allianz Lietuva gyvybės draudimo ir pensijų fondų valdomas turtas augo 15 proc. ir sudaro beveik 1.5 mlrd. eurų. ,,Tai ir didžiulis įsipareigojimas, atsakomybė, kartu tai mums parodytas beveik 300 tūkstančių klientų pasitikėjimas, kurį labai vertiname ir dėl jo dirbame“, – teigia Allianz Lietuva generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Allianz Lietuva ir šiais metais buvo solidžia atrama savo gyvybės draudimo klientams. Per šešis šių metų mėnesius patyrusiems netektis, traumas, ligas savo klientams išmokėjo 2,5 mln. eurų, tai yra 6 proc. daugiau nei pernai.

Allianz pensijų fondai – vieni lyderių

Iš investicijų veiklos gyvybės draudimo klientams pirmąjį šių metų pusmetį Allianz Lietuva uždirbo 24 mln. eurų. Pensijų fondų klientams vien iš investicijų veiklos įmonė šiais metais uždirbo 122 mln. eurų. „Per pirmą šių metų pusmetį Allianz Lietuva pademonstravo vienus geriausių rezultatų tarp II pakopos pensijų fondų – trys iš jų užima aukščiausias pozicijas rinkoje. Visi įmonės valdomi pensijų fondai aplenkė savo lyginamuosius indeksus ir uždirbo nuo 2,6 iki 15,4 proc. grąžos,“ – komentuoja Allianz Lietuva generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Allianz Lietuva generalinė direktorė A. Grabinskė pastebėjo, kad per 2024 metų pirmąjį pusmetį pavyko pasiekti harmoningai augančių rezultatų, padidinti veiklos apimtis, reikšmingai prisidėti prie Lietuvos žmonių rūpinimosi finansiškai saugesniu rytojumi.

Tvarus finansinis rezultatas

22 metus Lietuvos rinkoje veikianti įmonė kasmet demonstruoja tvarų įmonės finansinį rezultatą. Allianz Lietuva pelnas po mokesčių 2024 m. pirmąjį pusmetį, palyginus su 2023 m. tuo pačiu laikotarpiu, augo 16,8 proc. ir sudarė 7,2 mln. eurų.

,,Pagrindiniais pelno didėjimo varikliais įvardijamos augančios verslo apimtys: visų pasirašytų gyvybės draudimo įmokų augimas 7,4 proc., pensijų fondų įmokų augimas 25 proc. Ir, žinoma, puikių rezultatų pasiekta investuojant akcininkų ir klientų lėšas. Veiklos sąnaudos iš esmės išliko nepakitusios‘‘, – sako Asta Grabinskė.

Allianz yra didžiausia draudimo grupė Europoje ir viena iš didžiausių draudimo ir turto valdymo lyderių pasaulyje. Allianz grupė veikia daugiau nei 70 šalių, rūpinasi daugiau nei 125 mln. klientų ir turi 157 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje. Allianz grupė yra viena iš pirmaujančių finansinių paslaugų teikėjų pasaulyje, veikianti nuo 1890 m.